Team Video - get Flash player
to see this video.
 
Bruno Vermeeren blikt tevreden terug op 24u Zolder

Vorig weekend vond de 24 uur van Zolder plaats. Voor deze etmaalrace mocht Bruno plaatsnemen achter het stuur van één van de Skylimit Yokohama Porsche 996 cup binnen de structuur van First Motorsport.

Na een mooie start van medepiloot Huart begonnen de 24 uur zeer goed op een 2de plaats in de klasse en klom de wagen richting top 15 algemeen. Dit onder een temperatuur van 26 graden, “wat in de wagen al snel kan oplopen tot 75 graden”, vertelt Bruno. “Er waren veel positiewisselingen gedurende de wedstrijd in onze klasse, zowel met de tweede wagen van ons team als met de Speedlover Porsche, wat het extra spannend maakte.”

Halverwege de wedstrijd kwam de Speedlover Porsche in de problemen waardoor beide Porsche, 71 en 1, ruimte kregen om verder te strijden voor P1 in de klasse.

Bruno: “Onder toeziend oog van coach en team eigenaars, Andy Jaenen en Jo Lammens, nam ik het stuur over van de Porsche 71 en klokte ik de gevraagde tijden van 1’44” – 1’47” zonder de wagen te forceren. Toch was het niet eenvoudig: de temperatuur in de wagen rond het middaguur op zondag was enorm gestegen en naar het einde van mijn stint toe kwam de 5de versnelling vast te zitten. We bevonden ons enkele rondjes voor de nummer 1 Porsche en besloten een tempo van 1’55” aan te nemen voor de laatste 3 uur wedstrijd.”

Het werd nog een spannend wedstrijdeinde binnen het Skylimit Yokohama team, met een 7de en 8ste plaats algemeen, maar welke van de 2 wagens de overwinning in de klasse zou veroveren werd bepaald in het laatste half uur van de race.

Bruno: “Op 32 min van het einde ging Charles NG onze Porsche 71 voorbij, jammer genoeg lag ons tempo iets lager en moesten we dus tevreden zijn met een 2de plaats in de klasse en 8ste plaats algemeen. Als team blikken we tevreden terug op deze editie van de 24 uur van Zolder. Aankomen is reeds een overwinning op zich in deze loodzware wedstrijd, de beker voor de 2de plaats is dus mooi meegenomen!”

Volgende afspraak in oktober voor de BRCC manche.

20 Sep 2012