Team Video - get Flash player
to see this video.
 
Tevreden gezichten bij BRV Promoteam Racing na loodzware opdracht

Afgelopen weekend vond op het circuit van Spa-Francorchamps de derde meeting plaats van het Belcar Endurance championship. Met temperaturen boven de 30 graden op de piste en meer dan het dubbele in de cockpit tikte het BRV Promoteam Racing aan als 7de in de klasse.

Davy Suffeleers: “Nochtans begon het weekend vrij slecht. Bruno Vermeeren nam de vrije training op zich en na enkele rondjes trad er een verlies aan vermogen op. Dit was te wijten aan een defecte turbo.”

Johan Vermeeren: “Na het vaststellen van dit probleem heeft het team schitterend werk verricht. De turbo werd hersteld, dit resulteerde wel in de laatste startplaats op de grid.”

De 3 uur durende wedstrijd op zaterdag, met 3 verplichte pitstops, werd verreden tijdens de warmste uren van de dag. Bruno nam een mooie start en baande zich een weg naar het middenveld.

Bruno: “In zulke weersomstandigheden was het doel om aan de finish te staan, zeker na de gekende problemen in voorgaande wedstrijden. We hadden besloten om in stints van 50 minuten te rijden. Door de warme temperaturen hield de Porsche Bi-Turbo wat in maar het blijft telkens een geweldige ervaring om aan het stuur te zitten van deze prachtige bolide. We wisten op voorhand dat het warme weer voor problemen zou kunnen zorgen en daarom besloten we om de turbo af te stellen op 800 gram druk.”

Wim Meulders: “Ik had een goed gevoel gedurende mijn stints, vooral omdat de wagen toch goed draaide bij deze temperaturen. Naar het einde van de wedstrijd toe werd de turbo zwaar op de proef gesteld maar ondanks de defecte turbo in de vrije training en de hitte staan we aan de finish van deze loodzware wedstrijd! Zonder de zware inspanningen van het team zou dit niet mogelijk geweest zijn. We zijn enorm tevreden met de 7de plaats en gaan nu verder bouwen op dit succes voor de komende manches.”

Bruno Vermeeren: “Ik ben zeer tevreden over het afgelopen weekend. Zoals Wim reeds aanhaalde had dit niet gekund zonder het harde werk van het volledige team!”

In het BTCS kampioenschap eindigde de Renault Clio, voor het duo Bart Ooms/Luc Gabriël, op de 8ste en 13de plaats.

Bart Ooms: “Schitterend om met deze Renault Clio te mogen deelnemen in het voorprogramma van de 25 uren Funcup! Het doel was vooral om ervaring op te doen met de sequentiële versnellingsbak en de beide manches uit te rijden: missie volbracht!”

Met dank aan onze partners,

BRV Promoteam Racing

16 Jul 2010