Team Video - get Flash player
to see this video.
 
Tweede plaats voor BRV/Autokrant Racing Team - Review BRKO

Het BRV/Autokrant Racing Team verscheen afgelopen weekend aan de start van de tweede DSMEC manche van het seizoen in het kader van de “Belgian Race Kick Off” op het circuit van Zolder. In een spannende finale behaalde het team een mooie 2de plaats.

De kwalificatie op zaterdag verliep niet zoals gewenst. Bruno Vermeeren zette een snelle tijd neer maar nadien dook er een probleem op met de benzinepomp. Hierdoor kon het team geen gebruik maken van de vrije baan naar het einde van de sessie toe om de kwalificatietijd te verbeteren, dit vertaalde zich in de 5de startplaats.

Bruno: “Bij de start van de race op zondag volgde meteen een safety car procedure waardoor de teams die met één piloot deelnamen van de situatie gebruik maakten om de verplichte pitstop door te voeren. Bij de herstart kon ik een goed ritme aannemen en geleidelijk aan opklimmen naar de eerste plaats in de klasse. Na 40 minuten wedstrijd kwamen Polderman en Dodemont aandringen en moest ik de eerste plaats afgeven. We maakten gebruik van een code 60 situatie om onze pilotenwissel door te voeren.”

Tom Aerts vervolgt: “Ik kreeg de Renault Clio in derde positie overhandigd van Bruno. Geruime tijd leken we af te stevenen op deze podiumplaats. De achterstand op de tweede positie bedroeg immers 40 seconden. Op vier ronden van het einde kreeg ik te horen dat de achterstand nog slechts 16 seconden bedroeg. Ik kreeg de tweede positie maar niet in het vizier. Dankzij de aanmoedigingen via de boordradio was mijn motivatie groter dan ooit en werd met succes de jacht ingezet op deze 2de plaats. In de voorlaatste ronde haalde ik Dodemont in.”

Een tweede Renault Clio werd ingeschreven door Luc Gabriël voor Patrick Byloos en Philippe Leybaert. Ze behaalden een mooie 3de plaats in de kwalificatie en een 8ste plaats in de race met hun wagen in Clio Cup configuratie.

Volgende afspraak op 14 juni voor de 500 km van Zolder.

Met dank aan onze partners!

BRV/Autokrant Racing Team

28 Apr 2009