Team Video - get Flash player
to see this video.
 
Mooie start voor BRV/Autokrant Racing

Afgelopen weekend vond de openingsmanche plaats van het "Dunlop Sport Maxx Endurance Cup" kampioenschap op het circuit van Spa-Francorchamps.

Het team behaalde een mooie 2de plaats met de Renault Clio RS III gedurende de kwalificatie. Bij de aanvang van de race op zondag nam Tom Aerts, dankzij een uitstekende start, meteen de eerste plaats af van polesitter Van de Water met de BMW M3.

Tom: "Toch verliep niet alles vlekkeloos. In de eerste 3 ronden had ik problemen met het opwarmen van de Dunlop banden waardoor ik vrij snel de leiderspositie moest afgeven bovenaan de Raidillon. Nadien kreeg ik meer vertrouwen en grip in de banden. Zo kon ik aan een inhaalrace beginnen. De nummers 1 en 2 hadden al een voorsprong opgebouwd van 10 seconden. Met succes nam ik op het half uur de leiderspositie terug over na een uitstap in de grindbak van de nummer 1. Deze positie heb ik anderhalf uur kunnen vasthouden tot de tweede stop."

Na 1 uur en 20 minuten wedstrijd bleek er nog maar weinig benzine aan boord, besloot het team de wagen binnen te roepen en Tom Aerts daarna nog een 50-tal minuten te laten verder rijden.

"Samen met Bruno besloot onze teamchef om Tom te laten verder rijden, hij had immers een uitstekend ritme aangenomen. Gezien het eindresultaat was dit dan ook geen slechte keuze."

Na 2 uur wedstrijd nam Bruno Vermeeren het stuur over.

Bruno: "Na het tanken en de pilotenwissel viel me op dat de wagen nog perfect was. Ik hervatte de race in tweede positie, achter Polderman in de oranje Clio. Hij kwam 2 rondjes later pitten en ik zag hem verderop de pitlane verlaten in mijn aanloop naar de Raidillon. Onze achterstand groeide tot een 46-tal seconden. Uiteindelijk werden we afgevlagd op een 30-tal seconden van de eerste plaats. Dit mag een schitterend resultaat genoemd worden met onze wagen in Clio Cup configuratie!"

Tegen volgende wedstrijd zullen er kleine aanpassingen doorgevoerd worden aan de wagen. Het BRV/Autokrant Racing team hoopt dan opnieuw te kunnen meestrijden voor een podiumplaats.

Luc GabriŽl bracht nog een tweede wagen aan de start voor Legrand/Byloos. Deze Renault Clio eindigde op de 6de plaats.


Met dank aan onze partners!

BRV/Autokrant Racing Team

07 Apr 2009