Team Video - get Flash player
to see this video.
 
Succesvolle seizoensafsluiter voor BRV/Gabriël Racing Team

De laatste manche van het DSMEC kampioenschap vond afgelopen weekend plaats op het circuit van Zolder. Voor deze wedstrijd over 10 uren verscheen BRV/Gabriël Racing aan de start met twee Renault Clio’s RS III. Het startnummer 444 werd bemand door Vermeeren Bruno/Aerts Tom/Gabriël Luc/Bouillon François; nummer 415 door Kuus Menno/Legrand Christophe/Mul Jeroen.

Bruno: “Na de problemen met de Renault Mégane gedurende het seizoen werd besloten een samenwerking aan te gaan met Gabriël Racing voor deze race. Een aangename sfeer binnen het team, snelle piloten en de betrouwbaarheid van de wagens maakten van deze race een ideale seizoensafsluiter.”

Tom Aerts kwalificeerde de Renault Clio met startnummer 444 op een mooie 5de plaats in klasse 4. De wagen van Menno Kuus met het nummer 415 wist de 3de plaats te bemachtigen.

De start van de wedstrijd werd genomen door Tom Aerts op een opdrogende piste. De jonge Gentenaar nam een mooie start en baande zich vrij snel een weg naar de eerste plaats in klasse 4, gevolgd door Menno Kuus, die de start nam met het nummer 415. Enkele ronden later nam Menno de leiding over.

“Na 45 minuten wedstrijd liep de temperatuur van de regenbanden op en besloot men Tom vroegtijdig binnen te roepen voor een tankbeurt, banden- en pilotenwissel.” Vervolgt Bruno.

Bruno Vermeeren hervatte de race in 11de positie.

“3 ronden nadien vond een code 60 plaats, dit kwam nogal slecht uit aangezien we onze eerste wissel net achter de rug hadden. Menno Kuus maakte dankbaar gebruik van deze code 60 voor zijn eerste pitstop op nummer 415.”

Ondertussen schoof Bruno geleidelijk aan op naar de 8ste plaats. François Bouillon nam nadien het stuur over, maakte enkele plaatsen goed en gaf na zijn stint het stuur aan Luc Gabriël.

De Renault Clio met startnummer 415 kreeg af te rekenen met een elektrisch probleem gedurende de tweede wedstrijdhelft maar kon na reparatie de race hervatten; Bruno klom op naar de 4de plaats met de 444.

“Net geen podium maar toch een knappe prestatie voor beide wagens, een 4de plaats voor het nummer 444 en een 8ste plaats voor het nummer 415, gezien de omstandigheden. We reden namelijk met een originele cupversie met kleinere tankinhoud dan de concurrentie en verloren kostbare tijd met stop-and-go penalties.” Besluit Bruno.

Hartelijk dank aan onze partners en vrienden die ons hebben gesteund gedurende dit seizoen alsook aan Gabriël Racing.

BRV Racing Team

11 Nov 2008