Team Video - get Flash player
to see this video.
 
Review BRV Racing – DSMEC Truck Grand Prix

Afgelopen weekend verscheen BRV Racing aan de start van de DMSEC manche in het kader van de Truck Grand Prix. Voor deze race werd de VW Golf 2 klaargestoomd met aan het stuur Bruno Vermeeren.

De kwalificatie werd aangevat op een vochtige piste met 16 duims velgen voorzien van slicks.

Bruno vertelt na de kwalificatie: “We realiseerden een rondje van 1:57.677 in deze omstandigheden. Voor de race op zondag hebben we besloten 15 duims velgen aan te schaffen. Dit moet ons in staat stellen de nadelen, die we hebben met de grotere velgen (onmogelijkheid om tot in 5de versnelling te geraken), weg te werken en de rondetijden te verbeteren.”

Bruno vatte de race voorzichtig aan voorzien van de nieuwe 15 duims velgen.

“Het was toch even wennen om opnieuw met een normale versnellingsbak, 190pk onder de motorkap, standaardremmen en een verharde ophanging, die niet echt een voordeel opleverde, te racen. Na een uur wedstrijd bevond ik me rond de 10de plaats, niet slecht maar na het tanken wilde de wagen niet meer starten. Onze meccano’s duwden de VW Golf in gang… dit werd bestraft volgens het reglement met een stop and go penalty. Daarna hield ik hetzelfde ritme aan en benaderde zo mijn top-chrono uit de Sprinters Cup. Op 3 ronden van het einde kreeg ik af te rekenen met versnellingsbak problemen… gelukkig kon ik vertrouwen op de 3de en 4de versnelling om de wagen over de finish te brengen op een 11de plaats.” Besluit Bruno.

Met dank aan onze partners,

BRV Racing Team

16 Sep 2008