Team Video - get Flash player
to see this video.
 
Nieuwe krachtbron laat BRV Racing in de steek – Zolder 24u

Na een moeilijke kwalificatie plaatste BRV Racing de Renault Mégane op een 3de plaats in klasse 4.

De start van de wedstrijd werd genomen door Bruno, hij verloor enkele plaatsen alvorens de 3de plaats te heroveren na een 6-tal rondjes net achter het duo Polderman/Schippers met de snelle Renault Clio.

Bruno: “Ik volgde de Clio van Polderman/Schippers en ging af en toe een kijkje nemen om na te gaan waar ik het best kon inhalen, uiteindelijk was het Polderman die in de fout ging omdat hij zo verdedigend en zenuwachtig aan het sturen was. Even later kwam ik bij de Audi TT van vader en zoon Frans, deze reageerden zeer sportief en zo kon ik na een 10-tal rondjes de koppositie innemen. De race ging goed tot na 1uur en 10min plots de nieuwe krachtbron, die nog geen 4 uur op de proef werd gesteld en ingebouwd door een tuner, ons in de steek liet. Ik gaf het bericht door aan het team via de boordradio en toen werd het stil bij de hele BRV Racing crew.”

Luc vervolgt: “Opvallend waren de sporadische rookpluimen welke onze wagen vertoonde, voornamelijk in de eerste linkse, en ik had er geen goed gevoel bij… Na 1u 10min wedstrijd begon ik me klaar te maken om mijn shift aan te vangen toen we het bericht kregen dat de wagen vlak voor de pitlane stilstond. Deze werd tot onze box geduwd en daar constateerden de meccano's een gat in het motorblok met terug een afgebroken drijfstang… Zonde, want deze wagen met alle evoluties is een winnaar… dit hebben we meermaals bewezen dit jaar.”

Wat nu?

Bruno: “We gaan deze week nakijken of we de Mégane kunnen herstellen maar omdat de volgende wedstrijd voor de deur staat zullen we hoogstwaarschijnlijk met de VW Golf, die mijn vader volledig opbouwde met me, aan de start verschijnen van de Truck Grand Prix te Zolder op 12-13/09.

Ik wens toch heel even de tijd te nemen om iedereen te bedanken; team, partners, vrienden voor de steun die we van hen kregen en in de toekomst nog zullen krijgen.

Naast het race gebeuren wil ik in naam van het hele team ons medeleven betuigen met het verlies van de zus van Luc die zaterdag na de race aan haar zware ziekte is overleden. Ook wens ik het QRS team en de familieleden van de meccano die afgelopen weekend overleed veel sterkte toe te wensen.”

Met dank aan onze partners,

BRV Racing Team

02 Sep 2008