Team Video - get Flash player
to see this video.
 
BRV Racing - Review Belgian Kick off Races

De eerste punten voor BRV Racing!

Drukke tijden binnen het team van Bruno Vermeeren en Luc Van De Casteele. “Op vrijdag bleek er een probleem te zijn met de alternator waardoor we niet aan de kwalificatie konden deelnemen. Dit werd verholpen maar we moesten de race aanvatten vanop de laatste startrij.” vertelt Bruno.

Achteraan het veld starten was voor Bruno echter geen probleem, na twee ronden reed hij reeds op de eerste positie in de klasse. Na vijf ronden kreeg Bruno echter het signaal de pitlane op te zoeken voor “een defect remlicht”, dat bij controle blijkbaar toch in orde was! Hierdoor verloor het team onnodig 1 minuut 28 seconden. Bij het uitkomen van de pits begon Bruno aan een tweede inhaalstrijd.

Luc vervolgt “Toen ik het stuur overnam viel me op dat alles nog correct was aan de wagen, de banden, de remmen,... Ik kon op mijn beurt een inhaalrace maken met rondjes van 1'50" en 1'51". Ik kreeg te horen via de radio dat ik 4 à 5" per ronde inliep op een BMW en een berekening bracht aan het licht dat dit kon op een 8-tal ronden. Daar kwam terug een pechduiveltje roet in het eten gooien want de Ultima moest worden weggesleept, we kregen de code 60/u. Bij deze code vormden zich 2 peletons, het 1ste peleton met de in te halen wagen(s) en in het 2de peleton bevond ik me. Net dat peleton reed geen 60/u maar naar schatting 40/u! Op een gegeven moment stonden we bijna stil op het circuit! Het werd uiteindelijk een 4de plaats in klasse 4 en een 11de plaats algemeen. Een eerste plaats was zeker mogelijk geweest indien we de verloren tijd in de pits aftrekken.”

BRV Racing klokte de snelste tijd neer in klasse 4, een tijd van 1:49.764. Volgende afspraak op 08/06 te Circuit Zolder voor de Go Fast X-Day.

14 Apr 2008